Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

S.O.S.

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην Νοτιοανατολική Τουρκία και στη βόρεια Συρία μεγέθους 7,8 ρίχτερ με ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων.

Δεν υπάρχουν λόγια.

Χιλιάδες νεκροί, χιλιάδες εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια.

Αναλυτές μιλάνε για ισχύ ισοδύναμη με 130 ατομικές βόμβες!

Είναι αυτό που λένε "έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου".

Οι εικόνες που προβάλλονται, είναι συγκλονιστικές.

Μια μαμά γεννάει μέσα στα χαλάσματα. 

Οι διασώστες, βλέπουν το βρέφος κολλημένο πάνω της να προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. 

Σάστισμα. Δάκρυα. Κόμπιασμα. 

Η μαμά, δυτυχώς, δε ζει πια, το νεογέννητο τουλάχιστον, είναι καλά και όταν μεγαλώσει θα χει να διηγηθεί μια σπαρακτική ιστορία. 

Ίσως να είναι και λίγο θυμωμένο...

Όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και αφηγούμαστε την τραγικότητα της ζωής του, αυτόματα γινόμαστε κάπως ευαίσθητοι, συγκινούμαστε και μας σφίγγεται το στομάχι. 

Όταν πούμε όμως για "χιλιάδες νεκρούς", αυτό καταληγει ένα στατιστικό νούμερο και σα να μην επηρεαζόμαστε και τόσο.

Γιατί συμβαίνει αυτό; (Η απάντηση δίνεται στο τέλος του κειμένου, υστερόγραφα).

Ας επιστρέψουμε ξανά στον καταστροφικό σεισμό. 

Γιατί κάποια κτίρια πέσανε σαν τραπουλόχαρτα ενώ κάποια άλλα διατηρήθηκαν; 

Μήπως γιατί μετά τον νέο αντισεισμικό νόμο του 1999 στην Τουρκία, οι κολλητοί φίλοι - εργολάβοι του Ερντογάν αντί να προσέξουν την ασφάλεια και την ποιότητα των κτηρίων, έδωσαν περισσότερη προσοχή στο κέρδος με όποιες σοβαρές παραλλείψεις συνεπάγονται τέτοιες στάσεις; 

Μήπως, γιατί επέλεξαν να οικοδομήσουν σε αμμώδεις ή βαλτώδεις περιοχές όπου σε συνδυασμό με τους φτωχους σκυροδεματικούς οπλισμούς, κατέστησαν τα δημιουργήματά τους επισφαλή και επικίνδυνα; 

Μήπως, πίσω απ' όλα αυτά βρίσκονται οι Αμερικάνοι γιατί ο Ταγίπ οραματίζεται αυτοκρατορίες;

Μήπως επιστρατεύτηκε το HAARP; (Υπερόπλο που έχει τη βάση του στην Αλάσκα και διαφοροποιεί τον καιρό ενώ έχει τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να προκαλέσει σεισμούς μέσω ηλεκτομαγνητικής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα). 

Οχι όχι, αυτά δε γίνονται είναι συνομωσίες, μην τα πιστεύετε. Βέβαια, το γεγονός ότι ο Τέσλα από το 1886 (!) είχε ξεκινήσει να ερευνά τη δυνατότητα τηλεμεταφοράς ενέργειας μέσω της ιονισμένης ατμόσφαιρας, δε μας κάνει καθόλου καχύποπτους, σιγά μην κατόρθωνε η επιστήμη μετά από 137 χρόνια να κάνει πράξη τα πειράματα του μικρού Νικόλα..

Εντάξει λοιπόν, όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια, ας τα αφήσουμε να τα εξετάσουν οι ειδικοί (που δεν θα το κάνουν ποτέ).

Τώρα, ας επικεντρωθούμε στο θέμα μας.

Στην άκρη τα υποκριτικά κλαυθμυρίσματα και οι ανέξοδες οιμωγές για τα θύματα που χάθηκαν.

Απαιτούνται άμεσες ενέργειες και δράσεις για να διασωθούν οι εγκλωβισμένοι.

ΤΩΡΑ!

Τί πάει να πει ότι  η Ελλάδα στέλνει μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ με 21 άτομα; 

Όλες οι ΕΜΑΚ αλλά και πυροσβέστες να φύγουν τώρα για Τουρκία και Συρία. 

Γιατροί και νοσηλευτές.

Όλος ο πλανήτης να σπεύσει.

Να βάλουμε πλάτη ρε παιδιά. 

Οι ώρες είναι κρίσιμες. 

Αύριο θα είναι αργά. 

Μιλάμε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει σε αδιανόητα νούμερα. 

Και οι σκέψεις ορισμένων, ότι αυτοί είναι Τούρκοι ή Σύριοι, μουσουλμάνοι κτλ.., ας τους βοηθήσει ο Αλλάχ κι άλλα τέτοια φαιδρά, δεν είναι σοβαρές καθώς το μόνο που μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας, είναι ότι κινδυνεύουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ! 

Τουιτεράκηδες, Φεισμπουκαδόροι, Ινσταγκραφικοί, αντιληφθείτε ότι τα social που ασχολούμαστε αφορούν την κοινωνία. Και τώρα σας χρειάζεται αυτή η κοινωνία. Χρησιμοποιήστε αυτό το ψηφιακό υπερόπλο τούτη τη στιγμή για να αλλάξετε αυτήν την κοινωνία, παραμερίστε τους βερμπαλισμούς και τις αυταρέσκειες και ενωθείτε για να προβάλλετε μηνύματα και φωνές που θα ευαισθητοποιήσουν τους λαούς να δράσουν διαφορετικά, τα κράτη να ταρακουνηθούν και υπό το βάρος της μαζικής όχλησης να στείλουν άμεσα όσο πιο πολλές ενισχύσεις και βοήθεια στους ανθρώπους που πλήττονται.

Άντε!


Υ.Γ. 1 Και τώρα μερικές σκέψεις για όσους δεν επηρεάζονται απ΄όλα αυτά και τα βλέπουν σα να παρακολουθούν μια δραματική ταινία στο Netflix. Μια πρώτη εξήγηση για τη συναισθηματική μας αφασία, είναι ότι το πνευματικό μας επίπεδο, η πολυφορεμένη λέξη "ενσυναίσθηση", βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο. Ίσως σε χίλια χρόνια, το ανθρώπινο είδος να έχει εξελιχθεί τόσο, ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων είναι ο βασικός στόχος της ζωής. Να νιώθει ότι η αλληλεγγύη δεν είναι απλώς μια έννοια, αλλά η βασική αυθόρμητη σχέση, στάση, αντίδραση σε κάποιον που χρειάζεται χείρα βοηθείας. Να θυμάται ότι κάποτε που οι άνθρωποι ήταν εξουσιομανείς, επειδιξιομανείς, χρυσοθήρες, βρίσκονταν σε πρωτόγονη πνευματική κατάσταση γιατί στην πραγματικότητα όλες αυτές οι "μανίες" στερούνται ουσιαστικού νοήματος. Μάλλον ο χαρακτηρισμός "πρωτόγονος" δεν είναι εύστοχος, αδικεί τους πρώτους γόνους, οι οποίοι έδειχναν εξαιρετικά αντανακλαστικά στην αυτοσυντήρησή τους και τη διαίωνιση της φυλής τους. Εν πάσει περιπτώσει, η κατακλείδα της σκέψης είναι ότι το φιλόδοξο ονειρώδες κυνηγητό της δύναμης, της εξουσίας, του χρήματος και της επιβολής, είναι σοβαρά συμπτώματα σχιζοειδούς διαταραχής και μόνο ως τέτοια, θα πρεπε να αντιμετωπίζονται. Οι άνθρωποι, είναι όμορφο ν' αγαπούν και ν' αγαπιούνται. Να εργάζονται, με την σημασία της λέξης (παραγωγή έργου). Να συνειδητοποιήσουν ότι όλα τα υπόλοιπα μεγαλεπήβολα, είναι ανώφελα απ' τη στιγμή που είναι θνητοι. Ας μη μιλήσουμε για το ότι αν καταλάβουμε που ανήκουμε στο σύμπαν, και πόσο απειροελάχιστοι είμαστε, όλη αυτή η ανησυχία  με το φράχτη του γείτονα και τα σύνορα εν γένει, είναι γελοία και ακατανόητη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου